Όμορφα πόδια χωρίς κιρσούς

Οι κιρσοί δεν πρέπει πλέον να στέκονται εμπόδιο στην ποιότητα ζωής. Η θεραπεία τους είναι πια εύκολη και στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν απαιτεί νάρκωση, δεν απαιτεί τομές, δεν απαιτεί νοσηλεία.

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα πόδια μας είναι πιο εκτεθειμένα στην ζέστη αλλά και στην κοινή θέα. Προβλήματα με κιρσούς (φουσκωμένες επιφανειακές φλέβες) που τυχόν υπάρχουν, το καλοκαίρι επιδεινώνονται τόσο ως προς την συμπτωματολογία τους (βαρειά πόδια, εύκολη κόπωση, καυσαλγίες, κράμπες, οίδημα), όσο και ως πρόβλημα αισθητικό που δυσκολεύει την επιλογή της κατάλληλης ένδυσης. Η εποχή απαιτεί σορτς, κοντές φούστες, βερμούδες και φυσικά μαγιό, όμως οι αντιαισθητικοί κιρσοί είτε αποτρέπουν την εμφάνιση με τέτοια ρούχα είτε δημιουργούν μια ψυχολογική επιβάρυνση στο άτομο με κιρσούς.

Οι κιρσοί δεν πρέπει πλέον να στέκονται εμπόδιο στην ποιότητα ζωής. Η θεραπεία τους είναι πια εύκολη και στις πιο πολλές περιπτώσεις δεν απαιτεί νάρκωση, δεν απαιτεί τομές, δεν απαιτεί νοσηλεία. Με μια επίσκεψη πραγματοποιείται εξάλειψη του βασικού προβλήματος που συνήθως είναι η ανεπάρκεια των βαλβίδων μιας βοηθητικής φλέβας που ονομάζεται μείζων σαφηνής φλέβα, η οποία με το ενδοφλέβιο laser παύει να έχει ανεπάρκεια και το άτομο που υποβάλεται σε αυτή την θεραπεία (διάρκειας 20 λεπτών για την μείζονα σαφηνή) μπορεί να κινητοποιηθεί άμεσα και να πάει σπίτι του χωρίς πόνους και χωρίς σοβαρούς περιορισμούς (μικροί περιορισμοί αφορούν την εργασία και το γυμναστήριο).
Εκτός από την βασική αυτή θεραπεία (ενδοφλέβιο laser) μπορεί να απαιτηθεί συμπληρωματικά θεραπεία με μικροφλεβεκτομές ή σκληροθεραπεία (υγρού ή αφρού). Αυτά γίνονται σε επίπεδο ιατρείου με τοπική αναισθησία (αλοιφή ξυλοκαϊνης ή διάλυμα τοπικής αναισθησίας). Ο ειδικός ιατρός (αγγειοχειρουργός) που θα σας εξετάσει (κλινικά και με υπερηχογράφημα φλεβών, το γνωστό triplex), θα σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο θεραπείας.

Βαρειά πόδια που κουράζονται εύκολα, πρήξιμο στους αστραγάλους, καψίματα, αιμωδίες, κράμπες το βράδυ, μπορούν εύκολα να θεραπευτούν. Επιπλοκές που μπορεί να συμβούν σε φλέβες με ανεπάρκεια όπως θρομβώσεις, αιμορραγίες, φλεβικά έλκη, δερματίτιδες και άλλα μπορούν εύκολα να αποφευχθούν. Η θεραπεία είναι ασφαλής και ανώδυνη. Μας απαλάσσει από πολλά προβλήματα και μας δίνει πίσω την ποιότητα ζωής που θα θέλαμε.

Διαβάστε περισσότερα για τους κιρσούς

 
Το ιατρείο μας είναι ένας χώρος ζεστός, φιλόξενος, ξεχωριστός με υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα. Κατά τον σχεδιασμό του, στόχος μας ήταν και παραμένει να μεταδίδει άνεση και ηρεμία στους ασθενείς κατά την αναμονή και να τους προετοιμάζει για την εξέτασή τους. Ο επαγγελματισμός του χώρου μεταδίδει την αφοσίωση του Απόστολου Σαλίβερου στον άνθρωπο κερδίζοντας έτσι την εμπιστοσύνη του. Διαβάστε περισσότερα

Ο Αγγειοχειρουργός Απόστολος Σαλίβερος είναι επίσημο μέλος των:

  • AVLS Interim
    American Vein and Lymphatic Society
  • logo esvs
    European Society for Vascular Surgery
  • vascular society el 1
    Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής
  • hphs logoΕλληνική Φλεβολογική Εταιρία